Po Baťově kanále lodí

Přístav na Baťově kanále – Petrov si připravil novinku pro handicapované. Plavidlo Hendy, které je vybavené nájezdovou plošinou, která usnadní vjezd až dvou vozíčkářů na palubu.

Motorový člun Hendy je velmi kvalitní robustní plavidlo vyrobené v Norsku (2016) a v České republice jej používají například hasiči, záchranáři nebo policie.

Parametry: kapacita 10 osob, rok výroby člunu 2016, motor: Yamaha 8 hp, rok výroby motoru: 2016, konzole řízení se štítem osazena kormidlem, délka: 6 metrů.

Vybavení: stříška proti slunci, pádlo, hák, 2 kotevní lana, 4 fendry.

Půjčení lodě je možné na 4 nebo 8 hodin.

Čtyři hodiny je doba vhodná k doplutí z Petrova do Veselí nad Moravou i s jeho prohlídkou. Veselí odjakživa leželo na kupecké stezce ze severu na jih. Původní veselský hrad zabezpečoval přechod přes řeku. Hrad byl zároveň jednou z pohraničních pevností mezi českými a uherskými zeměmi.

Nejoblíbenější je osmihodinový celodenní výlet na lodi po Baťově kanálu. Během 8 hodin totiž zvládnete navštívit Strážnici a Veselí nad Moravou. Poplujete přes vesničku Vnorovy s novobarokním Kostelem sv. Alžběty Durynské, nebo se sousoším Nejsvětější Trojice z roku 1745. Výhodou zapůjčení lodě na celý den je ta, že Vás rozhodně nebude stresovat čas a vy si tak budete moci užívat krásy Baťova kanálu se svými přáteli.

Zdroj: http://www.batuvkanalpetrov.cz/hendy-p44/

Označeno v Tipy pro volný čas