Elektromobil elBlesk: Cesta k zážitkům i nezávislosti

Chcete zažít něco nového? Potřebujete impuls, který Vašemu životu dodá potřebnou šťávu? Zkuste to podobně jako pan Martin S. z jižní Moravy, který se po sedmdesátce rozhodl přesednout z invalidního vozíku do malého elektromobilu elBlesk.

 

Jak to všechno začalo?

 

Na internetu jsem našel elBlesk elektromobily firmy Blohmann spol. s r.o. a protože fandím technickým novinkám, slovo dalo slovo a rozhodl jsem se vrhnout se zpět do aktivního života za pomoci elektromobilu elBlesk Tiger. Býval jsem činorodý člověk, jezdil jsem po montážích, choval králíky. Věnoval jsem se sportu, dělal jsem řecko-římský zápas. Před šesti lety mě nemoc posadila na vozík a vše se změnilo.

 

Proč zrovna elBlesk elektromobil?

 

Zjistil jsem, že elBlesk elektromobily jsou vhodné i pro hendikepované osoby. Tříkolku lze ovládat pouze rukama a na ostatní jde udělat ruční řízení. Využil jsem příspěvku na dopravní prostředek a na kompenzační pomůcku a udělal jsem si radost. Už se těším, až vyjedu mezi vinice a uvidím místa, kde jsem už dlouho nebyl. A hlavně budu nezávislý.

 

Kolik takový elBlesk elektromobil stoji?

 

Je dostupnější než klasické auto. Zastřešená tříkolka stojí 120 964 Kč, můj elBlesk Tiger byl
za 260 000 Kč, ale po příspěvcích na mě zbyl jen drobný doplatek.

 

Co vás nejvíc překvapilo?

 

Samozřejmě jsem se nemohl dočkat až zase po letech, kdy jsem nejezdil, usednu za volant. Při první jízdě mě překvapil komfort, zrychlení vozu, snadná obsluha a hlavně se mi líbí, že můžu nabíjet z obyčejné zásuvky 230V jako třeba telefon. Ušetřím spoustu peněz, protože 100 km ujedu za 20 Kč. Těší mě i to, že šetřím přírodu, protože nevytvářím žádné místní emise.

 

Potřebujete k řízení elBlesk elektromobilu řidičský průkaz?

 

Ano, ale stačí jen na moped. Můj elektromobil se může řídit už od 16 let a jede rychlostí až 80 km/h. Tříkolku můžete mít už od 15 let a je dobře, že můžete parkovat kolmo k chodníku a zaparkujete i v malém prostoru.

 

Pro jaké typy postižení jsou tyto vozy vhodné?

 

Pro lidi s omezenou pohyblivostí i pro lidi na vozíku, kteří mohou sami přesednout. Je vhodný i pro ty, kteří potřebují ruční řízení. Vůz má klimatizaci, rádio, parkovací kameru i elektrická okna v základní ceně, takže vám poskytne komfortní jízdu.

 

Je možné si to někde vyzkoušet?

 

Po dohodě s dealerem elBlesk elektromobilu je to možné. Při předaní vozu vás samozřejmě zaškolí. Mně vyřídili i papíry spojené s předáváním včetně pojištění a přihlášení na dopravce. Už vím, co budu dělat místo hodin volného času. Budu jezdit za kamarády a projíždět moravskými vinicemi…

 

lnformace k produktu včetně možností přestavby: Mgr. Olga Blohmannová, obchodní ředitelka

Kontakt: tel.: 602 188 980; info@elblesk.cz; www.elblesk.cz

 

Označeno v Pomůcky