Setkání členů Společnosti C-M-T – Soběšice 2010

Vzhledem k tomu, že se k nám v hotelu Avicenum v Lučanech nad Nisou nezachovali seriózně a na poslední chvíli (2 dny před začátkem akce) nám zrušili dlouho připravovaný rekondiční pobyt, byli jsme nuceni zajistit v krátkém časovém termínu náhradní prostory, abychom nezklamali své členy a plánovaný víkendový rekondiční pobyt se mohl uskutečnit.

Pracovníci penzionu „Pod Hořicí“ v Soběšicích u Sušice nám vyšli vstříc a přesto, že toto zařízení prochází rozsáhlou rekonstrukcí, umožnili nám zde prožít společný víkend. Rádi bychom jim za tento vstřícný krok a ochotu vyjádřili své poděkování. Ubytování bylo na velmi dobré úrovni, jelikož všechny pokoje jsou po celkové rekonstrukci. Každý pokoj má nyní své sociální zařízení, vybavení pokojů je zcela nové včetně televizorů, což ocenila hlavně pánská společnost, jelikož právě probíhalo MS v ledním hokeji. Měli jsme možnost využít i zdejší rehabilitační zařízení. Pobytu se zúčastnilo 14 dospělých a 4 děti.

V pátek jsme si po dobré večeři a dlouhé cestě všichni poseděli, zavzpomínali na minulá společná setkání s kamarády a sdělili si nové zážitky a zkušenosti.

Sobotní dopoledne jsme se zúčastnili exkurze ve Sklárnách Annín a společně se projeli rozkvetlou Šumavou. Navštívili jsme Čeňkovu pilu a prošli se po břehu řeky. Všichni jsme byli překvapeni černou barvou vody, kterou má řeka Vydra, která protéká zdejšími šumavskými lesy. Počasí nám přálo, dlouho očekávané teplo a sluníčko bylo velmi příjemné. Po sobotním obědě jsme zamířili do slavné vesnice Hoštice u Volyně, kterou proslavilo oblíbené Slunce, seno…, navštívili jsme zdejší Ranč Šimona Pláničky a prohlédli si zdejší muzeum kuriozit ze slavného filmu. Také jsme se podívali na zdejší hřbitov a zastavili se u hrobu Michala Tučného. Při zpáteční cestě jsme udělali zastávku ve Strakonicích, seznámili se s okolím hradu a dále jsme v Kraselově neminuly bez zastavení oboru s jeleny, což bylo pro mnohé velkým zážitkem. Na sobotní společný večer budou vzpomínat hlavně děti, které se zapojili do různých soutěží, a každého čekala sladká odměna. Soutěže neminuly ani dospěláky a tak jsme si večer všichni užili.

V neděli dopoledne jsme se opět společně projeli zdejší prosluněnou a rozkvetlou krajinou, navštívili nejstarší vodní mlýn v Hoslovicích, pohladili si koně ve výběhu a plni krásných zážitků jsme se museli rozloučit. Odjížděli jsme obohaceni o plno společných zážitků, odpočati a spokojeni. Všichni si po dobrých zkušenostech z tohoto zařízení slíbili návrat do zdejšího kraje.

Bohuslava Sokolová

1369600353 1369600360 1369600402

Označeno v Setkání a semináře