Informace o nových možnostech léčby

Pro léčbu našeho onemocnění zpravidla využíváme služeb lázeňských zařízení. V tomto případě jde o Janské Lázně, Velké Losiny, Vráž u Písku, Klimkovice a další. Alternativou je taktéž pobyt na rehabilitační klinice v Motole.

Poslední možností, se kterou jsem se měl možnost osobně seznámit, je hospitalizace na rehabilitační klinice v Ostrově nad Ohří. Kliniku naleznete na druhém poschodí Nemocnice Ostrov. Část procedur probíhá přímo na pokoji, ergoterapie a individuální cvičení na patře. Vodoléčba, elektroléčba a další procedury probíhají v suterénu objektu.

Oproti dosavadní osobní zkušenosti z lázní zde panuje neskutečně přátelská a pohodová atmosféra. Vy nechodíte na procedury, nýbrž ony chodí za Vámi. Žádný pevně stanovený rozpis typu kdy a kde mám být. Prostě v klidu relaxujete na pokoji a čekáte, kdy si Vás personál vyzvedne k léčebným úkonům.

Ubytováni jste na třílůžkovém pokoji s TV a vlastní koupelnou s WC. Ležíte na elektricky polohovatelném lůžku, jehož přednosti ocení hlavně lidé se sníženou hybností. Pro náročné je za patřičný poplatek k dispozici nadstandardně vybavený pokoj. Strava je donášena přímo na pokoj. Takže opět žádné Vy jdete za jídlem, nýbrž jídlo jde za Vámi.

Dalším bonusem je to, že v kteroukoliv denní i noční dobu je k dispozici personál ochotný pomoci s jakoukoliv drobností. Nejde Vám otevřít okno? Trápí Vás neposlušný knoflík? Nedaří se otevřít zrádně utažený uzávěr PET lahve s oblíbeným nápojem? Žádný problém. Cinknete, přijde usměvavá sestřička a je po problému. Zdá se Vám to malicherné? Omyl! Takto si představuji dokonalou péči. Jste partnerem a ne „obtížným hmyzem“.

Myslím, že je úplně zbytečné poukazovat na bezbariérovost. Ta je zde považována za naprostou samozřejmost a je úplně jedno, zda se pohybujete v rámci pokoje, poschodí, objektu, nebo přilehlého parku. Rozlehlý park je oázou klidu i místem, kde lze aktivně sportovat. Každému dle chuti a možností. Takže Vážení, pokud Vás toto povídání zaujalo a máte zájem o rehabilitační pobyt, tak stačí kontaktovat svého praktického lékaře, vyžádat si poukaz „K“ a cestu ke zdraví máte otevřenou.

Více informací lze získat na: www.nemostrov.cz

Lubomír Můr

24a 24b

Označeno v Články, rady, zkušenosti