Nové pomůcky pro zdravotně postižené

Společnost FORHANDICAP z Rokytnice nad Jizerou uvedla nedávno na český trh dvě nové pomůcky pro zdravotně postižené. Donedávna se daly zakoupit pouze v zahraničí.

Prvním pomocníkem je CURSUM – přídavný vozík pro nemluvňata s možností připojení k invalidnímu vozíku. Aby se jednalo skutečně o plnohodnotný a maximálně praktický přídavný vozík, probíhalo mnoho konzultací s lidmi na vozíku, kteří v průběhu testování navrhli změny, nezbytné k vytvoření praktického produktu. Přídavný vozík splňuje ty nejdůležitější podmínky:

instaluje se na vozík velice snadno a stabilně,

je vybaven regulací nezbytnou k nastavování dítěte například v  průběhu procházek,

je kompatibilní s většinou autosedaček dostupných na trhu, tím je předcházeno dodatečným nákladům,

držáky jsou přizpůsobeny tak, aby byly vhodné pro většinu invalidních vozíků,

složení a rozložení přídavného vozíku je velice snadné a rozměry po složení jsou přijatelné pro bezproblémovou přepravu,

vozík má zároveň i zadní kola a dá se využít i jako klasický kočárek na kratší trasy.

Přídavný vozík pro nemluvňata Cursum je určený především k aktivním vozíkům. Nedoporučuje se připojovat ho k nastavitelným stupačkám.

6

Druhou novinkou je Love Chair – židle usnadňující fyzický (sexuální) kontakt lidem s handicapem. Produkt dává naději lidem na invalidních vozících a lidem s omezenou motorikou opět prožívat naplno příjemné chvíle. Úrazy či nemoci  už nemusí být překážkou. Opět můžete být kreativní a zkoušet nové sexuální pozice, které vyhovují jak Vám, tak i partnerovi. Výrobek je vyroben tak, abyste si ho mohli maximálně přizpůsobit Vašim potřebám, nabízí se nastavení výšky či změna úhlu. Celý produkt tvoří speciální židle, které je vytvořena především pro muže a lehátko pro druhého partnera.

7

Zpracoval: Mgr. Michal Šimůnek

Označeno v Pomůcky