Invalidní skládací elektrické vozíky eThrone

Lehké elektrické skládací vozíky eThrone přinášejí zcela nový standard ve snadnosti manipulace s vozíky. Nejmodernější technologie a propracovaná konstrukce. Tyto vozík eThrone jsou kompaktní, přenosné, skládací a lehké. Žádné jiné elektrické vozíky nemají tak jednoduché a rychlé sklápění. Není třeba žádná demontáž příslušenství. Tyto vozíky jsou vhodné do interiéru i exteriéru a zvládají i terénní nerovností – přípustné stoupání/klesání je 14% (8°).

Vozíky eThrone se snadno sklopí, a umožní vám snadné uložení do kufru auta nebo za sedadla automobilu, když cestujete. Váží pouze 27 – 31 kg včetně baterie, takže jsou velmi lehké, což ulehčuje manipulaci a skladování. Složený vozík je velmi úzký – pouze 35cm, proto je možné ho uložit např. pod postel, nebo postavit za dveře – složený vozík stojí sám.

Elektrické motory lze, v případě potřeby, snadno odjistit a vozík pak lze lehce tlačit, stejně jako běžný mechanický vozík. To je velká výhoda proti klasickým těžkým elektrickým vozíkům, které se tlačit nesmí, protože se tak poškodí motor.

Vozík se snadno a jednoduše ovládá pomocí joysticku. Schopnost otáčet vozíkem na místě usnadňuje manévrování v omezeném prostoru. Nastaveni maximální rychlosti (tempomat) umožňuje komfortní ovládaní. Joystick je připevněn na loketní opěrku a lze nastavit jeho pozici. Snadno se může přestavit pro použití pravou nebo levou ruku. Vozík může ovládat i doprovod a to pomoci přemistitelného ovládacího joysticku.

Loketní opěrka jde nastavit do 6ti úrovní. Loketní opěrky lze zvednout, což umožní snadný boční přístup, proto je velmi lehké se přemístit z vozíku. Zádové opěradlo lze nastavit do 5 pozic (100°-140°) pro maximální pohodlí uživatele.

Tyto elektrické invalidní vozíky jsou vyráběny z odolného, vysoce kvalitního hliníku a můžou být zatíženy až do 150 kg. Čtyři kola vozíků eThrone jsou stabilnější než 3-kolové interiérové vozíky.

Speciální elektrické HUB motory jsou připojeny přímo ke kolům vozíku, bez náročných převodů. Veškerý chod motoru je řízený počítačem. Jedná se o bezúdržbový motor. Brzdy jsou elektromagnetické.

Vozíky pracují s lehkou moderní dobíjecí LiFe PO4 lithiovou baterii s dlouhou životností cca 1000 nabití. To je cca dvojnásobek oproti standardní baterii. Baterie jsou velmi lehké, baterie 24V10Ah váží 2,6 kg a baterie 24V15Ah váží 4,7 kg. Baterie 24V10Ah zajistí dojezd až 18 km a baterie 24V15Ah až 28 km s plným nabitím. Baterie jde dobíjet i přímo ve vozíku přes konektor na spodní straně joysticku. Můžete snadno zdvojnásobit jízdní dosah použitím dvou baterií 24V15Ah. Obě baterie lze uložit v konstrukci vozíku a stačí je snadno přepojit. To znamená, že dokoupením druhé baterie 24V15Ah, zvýšíte dojezd až 56 km.

Vozíky eThrone mají bezproblémovou údržbu. Odnímatelné potahy sedadel umožňuji snadné čištění.

Více se dozvíte na www.flexithrone.cz.

Zpracoval: Michal Šimůnek

Označeno v Pomůcky