Byli jsme v Senátu

Dne 19. května 2022 si dvě desítky členů Společnosti C-M-T dali dostaveníčko v Praze. Na pozvání senátora Jana Holáska z Hradce Králové jsme dostali možnost prohlédnout si reprezentační prostory Valdštejnského paláce, kde nyní sídlí Senát Parlamentu ČR.

Na prohlídku jsme dostali velmi šikovnou a ochotnou paní průvodkyni, která nás podrobně seznámila s historií Valdštejnského paláce i s osudy samotného Albrechta z Valdštejna. Prohlédli jsme si nádherné prostory historické budovy s krásnou výzdobou.

Všechny zaujali překrásně malované stropy, ale třeba i zajímavé krby v jednotlivých místnostech. Nahlédnout jsme mohli i do jednací místnosti ústavního výboru Senátu PČR.

Návštěva současného jednacího sálu senátorů se pro mě nejprve stala problémem, protože plošina neměla dostatečnou nosnost. Nakonec se ale našel druhý vchod, a tak jsme se všichni mohli dostat až k lavicím jednotlivých senátorů i k řečnickému pultíku.

Celá prohlídka byla moc zajímavá a děkujeme panu senátorovi za možnost ji absolvovat.

Po jejím skončení jsme všichni zamířili do nedaleké Malostranské Besedy, kde jsme poobědvali a zbytek odpoledne strávili v družné konverzaci.

Jsem moc rád, že jsme se po dlouhé době alespoň někteří opět potkali a už teď se těším  na setkání příště.

Michal Šimůnek

Označeno v Ze života Společnosti