Setkání členů Společnosti C-M-T – Beskydy 2011

V termínu od 29. dubna do 1. května 2011 se uskutečnilo další setkání členů a příznivců Společnosti C-M-T. Tentokrát jsme si pro náš sraz vybrali hotel Rajská bouda na úpatí Lysé hory v malebně krásných Beskydech.

Hotel Rajská bouda se nachází u Frýdlantu nad Ostravicí v obci Malenovice. Hotel je plně bezbariérový a nabízí veškerý komfort pro hendikepované občany. Nájezdové rampy, plošiny, madla a stoprocentní ochota veškerého personálu nás opravdu mile překvapily. Pokoje působily velmi útulně a čistě.

O celý tento dokonalý pobyt, naše pohodlí, stravu a nocleh, se postarala Katka Pomklová společně s majitelem hotelu panem Miroslavem Rajským a jeho personálem. Pan Rajský nám navíc, k našemu milému překvapení, zpříjemnil sobotní i nedělní snídani sadou veselých vtipů. Mnoha z nás udělal radost možností zakoupit si zde naprosto spolehlivá madla do našich koupelen a na WC. Úspěch sklidila i nabídka prodeje obrazů, které visely v celém hotelu, a které maloval sám pan majitel.

Při páteční večeři jsme byli uvítáni našim předsedou Michalem Šimůnkem, který si pro nás kromě žhavých novinek kolem chystané sociální reformy a dalších důležitých informací, připravil i sladké překvapení ve formě krabic s čokoládou, které naše Společnost obdržela jako sponzorský dar. Mnozí neodolali a ještě před večeří ochutnali. Čokoláda byla opravdu moc výborná.

Na sobotní výletní den pro nás Katka sestavila pestrou nabídku možností, kam v Beskydech vyrazit. Kromě společného výletu na Lysou horu, nejvýše položené místo v Beskydech, nabídla cestu na Pustevny, kde stojí známa socha Radegasta, dále návštěvu muzea v Kopřivnici s expozicí aut Tatra a v neposlední řadě město Rožnov pod Radhoštěm se známým skanzenem a muzeem v přírodě.

Díky Katce, která na CHKO obstarala a zajistila povolení pro vjezd na Lysou horu, jsme se nejprve všichni vydali právě tam. Modlili jsme se, aby se vydařilo počasí, a světe div se, vyšlo to. Tento výlet se opravdu vydařil, sluníčko nám krásně svítilo na cestu a díky tomu nám Lysá hora odhalila své krásné poklady, které se tyčí kolem ní. Viděli jsme nejen přehradu Šance, ale v mlze i vrcholky Vysokých Tater. Když jsme se dostatečně pokochaly krásami přírody, vyrazili jsme dále. Nyní již jel každý sám, dle toho, co chtěl kdo vidět. Někteří navštívili kopřivnické muzeum Tatra s novou expozicí úžasných aut. My jsme vyrazili na Pustevny, kde jsme se naobědvali a ti zdatnější pak došli k soše Radegasta, kde se vyfotili. Beskydy nám ale odpoledne ukázaly, že na horách se počasí mění opravdu rychle a člověk musí být připraven. Začalo prudce pršet a nevyhnula se nám ani skoro již letní bouřka.

Večer jsme se všichni sešli v restauraci v hotelu, příjemně unavení a přitom nabití energií zdejších hor. Daly jsme si výbornou večeři a po ní se každý bavil dle svého. Hlavní náplní večera bylo utkání MS v hokeji 2011 Česko – Lotyšsko. Mužská část osazenstva fandila opravdu ve velkém a nakonec jsme měli radost z vítězství.

V neděli ráno jsme se naposled sešli všichni u snídaně. Michal nás pozval na další setkání v září, které se bude konat v Mikulově, rozloučili jsme se a rozjeli se s příjemnými zážitky a nabití horskou energií domů.

Náš společný dík patří Katce, která nám zajistila nejen příjemné ubytování, ale i úžasný víkend. Stejný dík patří i personálu hotelu Rajská bouda. Už teď se všichni určitě těší na další setkání.

Veronika Němcová

1377036665

Označeno v Setkání a semináře