Setkání členů Společnosti C-M-T – Soběšice 2012

V jarním bulletinu č. 39 zvala Společnost C-M-T své členy na druhý červnový víkend 08. – 10.6.2012 k setkání do nově zrekonstruovaného bezbariérového hotelu „Pod Hořicí“ v Soběšicích u Sušice. Jako jeden z členů a příznivců Společnosti jsem se za doprovodu manželky a nevěsty s vnučkou setkání zúčastnil také. Nejen Soběšice, ale Sušicko, Domažlicko a Šumava pro svoji rázovitou krajinu, překrásnou přírodu a dobré lidi (máme zde kamarády a známé), nás přitahují stále.

Potají jsem si přál, aby se setkání mohli zúčastnit oba mí synové s manželkami a dětmi, jinak také „céemťáci“ a členové Společnosti. Byla to však má bláhová představa. Zorganizovat se mi to nepodařilo. Nakonec jsem byl moc rád, že s námi jela alespoň synova manželka Jana s tří a půl letou dcerkou Terezkou. Vděčný jsem byl hlavně za to, že ze strany Jany byla ochota ujmout se řízení auta a místo mne celé setkání „odšoférovat“. Toho téměř šest set kilometrového únavného cestování a řízení auta jsem se obával.

Z průběhu setkání a projevů spokojenosti účastníků jsem nabyl přesvědčení, že své účasti na setkání nelitoval snad nikdo ze zúčastněných třiceti dospělých a pěti děti nevyjímaje. Pohodu a družnou atmosféru nepokazil ani nedělní déšť a přepršky při návštěvě filmově proslavených Hoštic a Strakonic, bydliště organizátorů setkání – manželů Sokolových. Bohunka a Mirek měli, tak jako tomu bylo i v minulosti, vše velmi dobře zorganizováno a zajištěno. Počínaje programem, večerními posezeními se zábavou, včetně soutěží a odměn pro děti, stravováním a konče rehabilitačními procedurami a koupáním ve vyhřívaném bazénu. Za jejich snahu, obětavost a skvělou organizaci si zaslouží uznání – klobouk dolů.

Zajímavá byla návštěva historického Hoslovického mlýna s výkladem „pana mlynáře“ a ukázkou dobového hospodářství. Snad ještě přitažlivější a pro mnohé vzácnější byly zážitky z okružní jízdy Šumavou se zastávkami a nádhernými panoramatickými výhledy do šumavské krajiny. Mnoho pohledových zážitků si účastníci odnesli v paměti a mnozí z nás také ve svých fotoaparátech a kamerách. Nevšední zážitky účastníkům poskytly prohlídkové zastávky v Kašperských Horách, Sušici i Horské Kvildě s občerstvením v Hotelu Rankl. Také společná procházka k Čeňkově pile, návštěva obcí Slunečná s bývalou tankovou střelnicí, Srní a Prášily byly pro všechny příjemným zpestřením. Zastavení a prohlídka v Hošticích s chalupami režiséra Zdeňka Trošky, rodiny Tučných, zpěváka Tomáše Linky, místním zámečkem a JZD, kde se natáčely oblíbené filmy „Slunce seno… atd.“, i místním hřbitůvkem s hrobem Michala Tučného a jeho rodiny, byly pak pro mnohé zážitkem vrcholným.

Závěrečnou tečkou celého setkání bylo příjemné posezení a rozloučení ve Strakonické restauraci „Lovecká bašta“ se stylovými interiéry a vyhlášenou kuchyní. Působivé a všemi kladně kvitované bylo oficiální závěrečné slovo Ing. Josefa Zajíce, člena výboru Společnosti C-M-T, a poděkování, vyslovené manželům Sokolovým za vynaložené pracovní úsilí ve prospěch zajištění a uskutečnění naplánovaného setkání pro členy a příznivce Společnosti.

Na viděnou na některém z dalších setkání se těší

František Hampl s manželkou Janou

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Označeno v Setkání a semináře