Konference v Antverpách v Belgii od 9. do 11. července 2009

Společnost CMTA byla potěšena, že mohla sponzorovat 3. mezinárodní konferenci, která se konala v Antverpách v Belgii od 9. do 11. července 2009 a která měla jako hlavní cíl výměnu vědeckých a klinických informací a zároveň nastartovat, nebo posílit spolupráci mezi výzkumem a organizacemi, které pomáhají pacientům.

Společnost CMTA USA byla na kongresu representována Davidem Hallem a Lékařskou komisi CMT Společnosti se členy Dr. Michael Shy a Dr. Stephen Scherer. Na kongresu bylo zúčastněno více než 100 klinických lékařů a výzkumníků z 12 zemí z celého světa společně se zástupci z CMT společností, pomáhajícím pacientům ve Velké Británii, Holandsku, Belgii, Francii, České republice, Itálii a v Austrálii a 50 přednášejících představilo klinické, diagnostické a základní výzkumy z CMT neuropatií.

Na závěr mítinku Dr. Michael Shy připomněl, že se bude pořádat 4. mezinárodní CMT setkání v roce 2011 ve Washingtonu D.C. Detaily budou poskytnuty později. Společnost CMT zůstala jako partner s mezinárodní organizací a vědeckými pracovníky, aby mohli zajistit globální spojení pro základní cíl CMTA – život bez CMT.

Cílem společnosti CMTA je najít výzkumníky, vzdělané lékaře a pacienty a podporovat veřejně vědomí o CMT. Sponzorování událostí jako je Consortium 2009 je pouze jednou z mnoha věcí, které děláme, abychom podpořili spolupráci mezi výzkumníky a vědeckými lékaři a je to podstatný krok v naší pomoci k dosažení našich cílů a to je svět bez CMT.

Překlad z časopisu společnosti CMTA v USA: The Charcot-Marie-Tooth Association

12a

Označeno v Články, rady, zkušenosti