Vyhlášení cen Mosty 2006

Dne 27. 2. 2007 se zástupci Společnosti C-M-T Josef Zajíc, Michal Šimůnek a Petr Šiška zúčastnili v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové předávání výročních cen Mosty 2006 za mimořádný přínos ke zlepšení života lidí s handicapem. Jednalo se již o 4. ročník této akce, kterou pořádá Národní rada zdravotně postižených ČR.

Ceny vítězům letos předávali první dáma ČR Livie Klausová, hejtman královehradeckého kraje Pavel Bradík a ministryně bez portfeje Džamila Stehlíková. Celkem bylo na udělení ceny ve třech kategoriích nominováno 92 projektů a osobností. V kategorii veřejné správy získala cenu pražská policejní správa za projekt komunikace s neslyšícími, v kategorii nestátních organizací bylo oceněno vinařství Galant za etikety s Braillovým písmem. Zvláštní cenu si odvezla společnost Otto Bock ČR za speciální protetické vybavení. „Je důležité, aby všichni lidé mohli být rovnoprávně začleněni do společnosti,“ zdůraznila ve svém krátkém pozdravu Livie Klausová. Odměnou vítězům je keramická soška z dílny Jitky Wernerové.

Moderátorem celého odpoledne byl známý televizní spíkr Jakub Železný. Náladu zpříjemnilo i vystoupení zpěváka Ladi Kerndla, chlapeckého pěveckého sboru Boni Pueri a především hudebního souboru, složeného převážně ze studentů Jedličkova ústavu The Tap Tap. Po skončení akce následoval malý raut, na kterém zástupci Společnosti měli možnost krátce pohovořit s ministryni Stehlíkovou, předsedou NRZP Václavem Krásou a dalšími.

Michal Šimůnek

1330761887 1330761916 1330761922

Označeno v Ze života Společnosti