Splavování řeky Moravy

Milí přátelé, ráda bych se s Vámi podělila o zážitky ze splavování Moravy. S přítelem nás zaujala pozvánka na tuto akci, kterou jsem dostala e-mailem.

Kontaktovala jsem tedy Pepu Zajíce a vše šlo jako po másle. Stal se pro nás koordinátorem celé akce a poskytl nám veškeré informace. Nám stačilo zadat 19.8.2011 do navigace ubytování Oáza Hodonín a už jsme jeli. Sraz v Hodoníně byl mezi 17. a 18. hodinou. Nejdříve jsme se ubytovali (vše bylo bezbariérové) a pak hurá k táboráku. Seznamovací večer s vůní špekáčků a za zvuků kytar. Za Společnost C-M-T se zúčastnil Pepa Zajíc s Irenou Strokovou, Jitka Polákova a já. Celkem nás bylo kolem dvaceti. Večer jsme si ujasnili plán sobotní plavby a detaily týkající se přepravy k lodím. Kolem jedenácté jsme se rozešli uložit se ke spánku a nabrat síly.

V sobotu jsme před devátou hodinou vyrazili autem směr Bzenec Přívoz. Tam už na nás čekalo šest raftů a další účastníci, kteří přijeli rovnou k místu vyplutí. Každý se dle svých možností zapojil do přípravy lodí. My z C-M-T a můj přítel jsme utvořili skupinu pěti začátečníků a jako posilu jsme dostali mladíka Davida, který byl plný síly. S pomocí ostatních se na vodu dostal náš raft i naše posádka. Raft byl stabilní a my se vydali na plavbu. Celá trasa měla 14 km a končila v Rohatci. Cestou jsme měli dvě přestávky a do cíle jsme dorazili po třetí hodině. Zkušení vodáci se z nás sice nestali, ale nějaké ty vědomosti jsme cestou nabrali a částečně zlepšili svůj styl.

Příjemnou tečkou byla plavba výletní lodí z Rohatce do Hodonína. Načerpali jsme novou sílu a měli možnost kochat se okolní přírodou. Z přístaviště jsme se opět autem vrátili do Oázy. Část z nás odjela v podvečerních hodinách do svých domovů, ale někteří zůstali do neděle. A podle mých informací si sobotní večer společně moc hezky užili.

Celý víkend byla pohoda a provázelo nás krásné počasí. Nezbývá než zvolat Ahoooj a popřát vám hezké babí léto!

Ivona Nováková

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Označeno v Ze života Společnosti