Vyhlášení cen Mosty 2011

Ve čtvrtek 15. března 2012 se v Top Hotelu Praha konal 9. ročník slavnostního udílení výročních cen Národní rady osob se zdravotním postižením MOSTY 2011. Smyslem ceny je ocenit akt, projekt či osobnost, jenž významným způsobem zlepšují postaveni osob se zdravotním postižením v ČR. Patronkou projektu je manželka prezidenta republiky, paní Livia Klausová.

Záštitu nad letošním ročníkem převzal primátor hl. m. Prahy MUDr. Bohuslav Svoboda. Slavnostní předávání cen moderoval Aleš Cibulka. V průběhu programu vystoupili zpěváci Ladislav a Tereza Kerndlovi a slavnostní odpoledne zakončilo vystoupení kapely Čechomor. Předávání cen se za Společnost C-M-T zúčastnili manželé Molitorisovi a Ing. Zajíc.

V letošním roce bylo nominováno celkem 67 projektů a osobností ve čtyřech kategoriích. Posuzování návrhů proběhlo ve dvou kolech. V prvním kole vybrala nominační komise, složená z členů předsednictva NRZP ČR, pět nejlepších návrhů v každé kategorii. Zde jsou vítězové:

  • kategorie – instituce veřejné správy

Správa Krkonošského národního parku za mapování bezbariérovosti Krkonoš.

  • kategorie – nestátní subjekt

Globus ČR k.s. za projekt „cesty k lidem“, za předání 16-ti vozidel neziskovým organizacím.

  • kategorie – osobnost hnutí osob se zdravotním postižením

Alena a Jaromír Krpálkovi za dvacetiletou práci při organizaci národních abilympiád.

  • kategorie – zvláštní cena

Mgr. Miroslav Výmola za zpřístupnění Katedrály sv. Václava v Olomouci osobám se zrakovým postižením a pořádání haptických výstav liturgických předmětů.

Jitka Molitorisová

Označeno v Ze života Společnosti