Pracovní tržiště je bezpečné místo, které propojuje osoby se zdravotním postižením s jejich budoucími zaměstnavateli

Před časem jsme Vás informovali o novém projektu www.pracovnitrziste.cz  – pracovním portálu pro osoby se zdravotním postižením, které hledají práci.

Portál dosud běžel v pilotním provozu, aby došlo k vychytání chyb a portál byl vylepšen tak, aby co nejvíce vyhovoval potřebám OZP. Přesto je ze strany OZP o tento portál malý zájem. Na druhou stranu firmy s nabídkami práce samy portál aktivně kontaktují a chtějí OZP zaměstnávat. Portál má i velkou databázi firem, které oslovuje.

NFOZP funguje již od roku 2007 a za tu dobu ví, jaká je situace na otevřeném trhu práce a jaké problémy v této oblasti musí OZP řešit. Proto se snaží tento portál přizpůsobit potřebám OZP. a je velká škoda, že OZP (ať už z jakýchkoliv důvodů) mají velmi malý zájem tuto šanci využít a najít pracovní místo na otevřeném trhu práce.

Chtěl bych Vám tento portál doporučit, nemusíte mít při vstupu na portál žádné obavy. Registrace je zdarma, je opravdu jednoduchá, na každý krok je navázán další. Vše je přizpůsobeno OZP. Všechna data, která uvedete při registraci jsou chráněna a OZP samy rozhodují o tom, kdo je uvidí a kdo ne. Na portálu můžete aktivně pracovní pozice vyhledávat a odpovídat na nabídky nebo můžete být osloveni firmami, které právě o Vás budou mít zájem a záleží pouze na jednotlivých OZP, zda se s firmami zkontaktují. Registraci můžete kdykoliv zrušit.

Pokud byste potřeboval další informace, může přímo napsat na info@pracovnitrziste.cz.

Mgr. Michal Šimůnek

Označeno v Sociální otázky