Oslovili jsme Ministerstvo zdravotnictví ČR ve věci přepravy vozíčkářů do lázní

Dobrý den,

 

obracím se na vás s dotazem ve věci přepravy vozíčkářů.

 

Společnost DOSIO, která přepravuje vozíčkáře nejen po Hradci Králové, ale vozí je i např. do lázní, mě poskytla informaci o tom, že klienty VZP již nemůže do lázní dopravovat, protože s nimi VZP neprodloužila smlouvu.

 

Vozíčkář, který má od svého lékaře žádanku na přepravu do lázní, jí tak nyní nemůže uplatnit, protože sanitky osoby na elektrických vozících nepřepravují z důvodu, že nemají možnost vozík při transportu nijak zajistit. Vozíčkáři – klienti VZP se tak dostávají do neřešitelné situace.

 

Byl bych Vám moc vděčný za prověření celé situace a za iniciování její nápravy.

 

Pro úplnost dodávám, že jsem předsedou Společnosti C-M-T, spolku zdravotně postižených s nervosvalovým onemocněním Charcot-Marie-Tooth (viz www.c-m-t.cz).

 

Ještě jednou děkuji za ochotu.

 

Pěkný den Mgr. Michal Šimůnek

 

Na můj dotaz jsem obdržel odpověď, kterou vám přetiskujeme, bohužel uváděné údaje jsou nepravdivé. O věci jsem informoval na setkání členy senátního zdravotního výboru, kteří mi přislíbili pomoc. O vývoji vás budu informovat.

 

Mgr. Michal Šimůnek

 

Odpověď MZ

 

Odkaz na reportáž ČT:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10118379000-udalosti-v-regionech-praha/219411000141017-udalosti-v-regionech/video/726994?fbclid=IwAR1SMFCERmeZZ0EdbMjgL41cc0GH6Z37nu3R4CYkQUzoXnuDv8jRCYQJtlQ

 

 

Označeno v Ze života Společnosti